✔ Uitvoerend en adviserend ✔ Drang om te innoveren ✔ In korte tijd veel werk verzetten ✔ Vrijblijvende offerte aanvragen?

Wortelwering

Veel bomen hebben ondergronds net zo veel ruimte nodig als bovengronds. Dat weten we nu, maar daar werd in het verleden lang niet altijd bij stilgestaan. Met als gevolg dat veel bomen enorm veel schade hebben aangericht en nog aanrichten, zoals scheuren in het wegdek; enkel en alleen omdat wortels maar ongebreideld konden blijven groeien.

Bomen gereguleerd laten groeien
Tegenwoordig hebben we veel meer kennis in huis van bomen. En hebben we bovendien ook de producten in huis om bomen nog wel degelijk de ruimte te geven om zich te kunnen ontwikkelen – gelukkig wel – maar tegelijkertijd die groei te reguleren. De twee meest voorkomende methodieken zijn:

  1. Wortelwering
    Bij wortelwering wordt een gladde ondergrondse wand op gepaste afstand van de boom geplaatst. Zodra de wortels de wand bereiken, worden deze feitelijk ‘weerkaatst’: ze groeien weer terug naar de boom toe, waardoor alle wortels als het waren onder de stam gaan circuleren.

  2. Wortelgeleiding
    Bij wortelgeleiding stuit de wortel op een ondergrondse geleidingswand. Dat is een wand die de boomwortels niet terug ‘kaatst’, maar naar beneden geleidt. Zodra de wortels de onderzijde van de wortelgeleiding bereiken, krijgen ze alsnog de vrijheid om zich te verspreiden.

Wortelwering of wortelgeleiding?
De keuze tussen wortelwering of wortelgeleiding is van heel veel factoren afhankelijk. Zo leent wortelwering zich het beste als u een wortelvrije zone wilt creëren, bijvoorbeeld in verband met nuts-faciliteiten. Wortelgeleiding is weer een ideale oplossing om scheuren in de weg tegen te gaan, zonder de groei van de boom te belemmeren. Afhankelijk van uw wensen, kunnen wij voor u uitrekenen welke oplossing de beste is.

Producten van Greenmax
Voor het weren of geleiden van wortels gebruiken wij hoofdzakelijk producten van Greenmax. Greenmax is de grootste leverancier in Nederland van producten ter bescherming van de infrastructuur. Wij zijn officieel dealer van dit merk en leveren en plaatsen producten als Deeproot, Rootcommander, Rootcontrol en Rootblock.

Contact

0492 465201

Wilt u meer weten of advies?

Controleer of u alle gegevens correct heeft ingevuld!